TORNEM A PLANTAR TRES CASTELLS DE SET I EL PILAR DE CINC

Sagrada Familia 2014Quarta actuació de la temporada al barri de la Sagrada Familia on hem actuat juntament amb la colla local i els Castellers de Badalona amb motiu de la inauguració del local social dels Castellers de la Sagrada Familia.

Aquesta ha sigut una diada que ens ha posat ben a prova com a colla, on ens ha tocat viure moments amargs i dolços i on sobretot, hem demostrat que som una colla amb molta determinació i gran capacitat de sobreposar-nos a les situacions adverses.

Les tres colles arribariem en cercavila fins al local social dels Castellers de la Sagrada Familia, on tot seguit ens començariem a preparar per iniciar l’actuació en un dia totalment primaveral que acompanyava a la pràctica dels castells.

Començariem amb els pilars d’entrada on estrenariem al Joan, fent d’enxaneta en el nostre magnífic pilar de quatre.

Sagrada Familia 2014A primera ronda aixecariem el quart tres de set de la temporada, construcció que s’ha convertit en tot un valor segur per la nostra colla. Un altre cop el descarregariem amb moltíssima solvència, molt maco de mides, molt quiet i segur, mostrant la comunió total que existeix entre la pinya i el tronc.

A segona ronda provariem el quatre de set amb agulla amb alguns canvis respecte al tronc que vam provar al Clot fa tres setmanes.
El castell aniria pujant molt segur i amb bon ritme fins arribar a carregar el quatre, però a partir d’aquest moment començariem a patir perillosament al pis de quarts. Una de les rengles s’aniria abocant excessivament fins arribar al punt de caure tot el castell en un moment delicat ja que la canalla no havia acabat de baixar.

Les conseqüències més negatives d’aquesta caiguda és la perdua per lesió de dos castelleres de tronc, la Sarai i l’Eva a les que desitgem una molt ràpida i completa recuperació.

Després de la lógica aturada, continuariem l’actuació amb el quatre de set, estructura que tenim molt treballada i que ens dóna també molta confiança.
En aquesta ocasió tornariem a introduir novetats al tronc, tant al pis de terços com al de quarts amb les estrenes del Marc Montserrat com a terç de castell de set i el Joel Segura, com a quart de castell de set.

Sagrada Familia 2014Tot i aquestes novetats, el quatre de set es descarregaria amb molta seguretat i serenor, demostrant-nos que som una colla capaç de reaccionar en situacions adverses.

Realment aquest va ser un moment clau de l’actuació ja que el fet de descarregar aquest quatre de set ens donaria confiança per tornar a provar el quatre de set amb agulla, decisió realment valenta, tenint en compte que ens havia marxat algun membre clau de la pinya.

En aquesta ocasió els canvis a nivell de tronc s’introduirien de manera obligada per les lesions als pisos de terços i quarts.

I és en aquest pis on cal fer especial menció perquè tot i estrenar un quart en castell de set, el Marc Montserrat que s’acabava d’estrenar com a terç de castell de set, i per un altre banda el Joel afrontaria un nou gran repte, després d’acabar-se d’estrenar amb el quatre, en aquesta ocasió tindria la gran responsabilitat de parar-se un castell de set i mig.

Aquesta valenta apoSagrada Familia 2014sta tindria recompensa, gràcies a les hores de treball als assajos i a la gran polivalència dels nostres castellers.

En aquesta ocasió l’estructura tornaria a aixecar-se de manera àgil i segura amb la diferència que en el moment de descarregar el quatre, el tronc no es deformaria excesivament tot i el cansament acumulat, només vam veure patir els segons en l’últim moment del castell.

Després d’una sortida desordenada de terços i segons quedaria despullat un magnífic pilar de cinc que es descarregaria enmig de l’eufória de tota la colla, servint com a premi gros per la gran determinació i valentia mostrada per tota aquesta colla. Desè castell de set d’enguany en només quatre actuacions.

Per acabar tornariem a descarregar un nou pilar de cinc, més tremolós de l’habitual degut al casament d’una llarga actuació com aquesta però executat sense més ensurts.

Ara és moment de donar el valor del que hem assolit aquest diumenge a Barcelona, realment es confirma que estem en la bona línia i que som capaços d’afrontar qualsevol gran repte.

Diumenge vam recollir els fruits del treball que anem fent als assajos i tot i les lesions que hem patit durant aquesta diada, el més important és que podem seguir mirant el futur amb optimisme, ja que els Castellers d’Esparreguera hem aconseguit deixar enrera molts fantasmes del passat que durant moltes temporades ens havien plantejat tants dubtes.

Els castells de set per fi són una normalitat absoluta en les nostres actuacions i els grans reptes ens continuen esperant per acabar de despegar com a colla gran de castells de set.

Felicitar als nostres grallers i tabalers que tant vam trobar a faltar al Clot, amb ells els nostres castells són molt més grans i espectaculars.

Enhorabona a tothom i ara a pensar en el proper repte d’aquesta mateixa setmana a Manresa, amb motiu del diumenge de rams.

Orgull bordeus

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: