INTENSA SETMANA CASTELLERA‏

Collbato 2013Finalitzem una setmana marcada per la gran activitat castellera de la colla bordeus.

Començavem el dimarts a la nit amb un pilar d’honor amb motiu de la marxa de torxes que finalitzava a la plaça del Centre i que serviria per commemorar la Diada Nacional.

Dimecres, tornariem un any més a St. Esteve Sesrovires per participar en els actes de la Diada, aquesta vegada amb un pilar de quatre exhibit a la plaça de l’església d’aquesta vila.

Dissabte ens desplaçavem a Vilafranca del Penedès per actuar amb Xicots de Vilafranca i Cargolins d’Esplugues amb motiu de l’aniversari de Xicots.

Sense pilars d’entrada començavem l’actuació amb una nova torre de sis, descarregada amb gran seguretat tot i introduir un canvi a terços.Collbato 2013

A segona ronda, descarregariem un altre quatre de set, també amb un canvi a terços però amb la solvència habitual.

A tercera ronda descarregariem un quatre de sis amb agulla, pensant en posar un pis més l’endemà a Collbató.

Finalitzariem l’actuació amb un pilar de quatre descarregat després d’un intent desmuntat de pilar de cinc.

Per finalitzar la setmana ens desplaçavem a Collbató per actuar juntament amb la Colla Joves dels Xiquets de Valls i els Castellers de la Sagrada Familia amb motiu de la Festa Major d’aquesta veïna vila.

Començavem descarregant dos pilars de quatre simultanis.

A continuació, obririem l’actuació descarregant un nou quatre de set, el dotzè de la temporada i el segon del cap de setmana. Paradet i una mica deformat però treballat amb molt ofici per part de tota la pinya i tot el tronc.Collbato 2013

A segona ronda descarregariem el segon quatre de set amb agulla de la temporada després d’un intent desmuntat, fruit dels molts nervis tant al tronc com a la pinya.
Realment ha sigut un castell apoteòsic, d’aquells que crean afició i fa patir a tothom que se’l mira. A mida que anava pujant tota la canalla, l’estructura del quatre s’aniria obrint perillosament, especialment a una de les plenes i una de les buides, això afectaria posteriorment al pilar, que tot i estar ben parat i ferm a la carregada, mica en mica començaria a tremolar, especialment a la sortida de l’aixecador, moment en que el segon i la terç van haver de parar-se una espectacular rebrincada que fins i tot va fer girar una mica el pilar.
Finalment es podria descarregar també el pilar per ser celebrat inmediatament per tota la colla, enmig d’una emotiva explosió d’alegria i eufòria col.lectiva.
Vint-i-quatrè castell de set d’enguany.

A tercera ronda intentariem fer el tres de set, castell que quedaria en intent degut a diverses causes com ara el cansament acumulat de la pinya i els nervis del tronc.

Amb aquest intent finalitzariem la nostra actuació ja que posteriorment l’enxaneta dels Castellers de la Sagrada Familia tindria una desafortunada caiguda que obligaria a marxar a l’ambulància. Li desitgem una molt propera recuperació.

Aquest incident ens obligaria a donar per finalitzada l’actuació sense poder tirar el dos de sis amb el que preteniem tancar la tercera ronda i sense provar un nou pilar de cinc.

Malgrat aquest mal regust amb el que marxariem de Collbató, cal fer balanç positiu pel fet d’haver continuat sumant castells de set descarregats i pel fet d’haver tornat a descarregar el quatre de set amb agulla, ja que feia tres mesos que no ho aconseguiem.

També és just felicitar a l’India tot i que sigui amb una setmana de retràs, pel seu debut a Viladecans amb un pilar de quatre descarregat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: