Crònica Monistrol

RECUPERAT EL PILAR DE 5

Aquest dissabte passat hem posat punt i final a la primera meitat de la temporada amb una actuació a la plaça de les Fonts de Monistrol de Montserrat, amb motiu de la seva Festa Major.
 Amb molts castellers ja de vacances per aquestes dates de finals de juliol, amb la conseqüent manca d’efectius, sumat al fet de ser la única colla convidada, es donaven totes les condicions per tancar una actuació sense cap al·licientespecial, però finalment no ha sigut pas així.
 Després dels balls tradicionals, obríem l’actuació castellera amb el mateix pilar caminat de la nostra Festa Major, molt ferm, amb un pas molt regular i molt aplaudit pel públic. L’ambient es començava a animar a plaça.
 Degut a les baixes comentades anteriorment, tocava rebaixar un pis tant al tres com al quatre, però val a dir que vam treure profit de la situació, perquè vam aconseguir donar un ritme més àgil de l’habitual a aquests castells de sis pisos.
Mica en mica es va notant també a plaça, les hores d’assaig dedicades amb tota la canalla, el tronc i com no la pinya.
 La sorpresa arribava a la tercera ronda on es decidia no plantar un tercer castell per donar pas al primer intent de la temporada de pilar de 5.
Davant la sorpresa de tota la colla, es començava a muntar la pinya, on un cop més, tothom assumia la seva responsabilitat i en el moment de tancar-la, el silenci era gairebé absolut i les mans agafaven com mai.
 Començava a pujar molt bé de ritme i molt parat fins arribar a un dels moments culminants amb l’entrada de l’anxaneta, carregant el pilar amb molta decisió.
 Però la feina encara no estava acabada, faltava tota la descarregada que començava sense preses i sense nervis, justament el que necessita aquest tipus de construcció.
Pa set a pa set el pilar s’aconseguia descarregar 369 dies després d’aquell pilar de 5 assolit a Olesa de Montserrat el juny de 2011.
 Van ser molt emocionants els moments viscuts per tota la colla durant la celebració d’aquest primer pilar de 5 de la temporada i esperem poder celebrar-ne molts més, com a mínim un a cada actuació d’aquí a final de temporada.
 Però les emocions havien de continuar amb un altre moment màgic i totalment inesperat. Arribava el debut de l’anxaneta més petita que ha tingut mai la colla, la Clàudia que  coronava un pilar de 4 aixecat per sota, que serviria per posar la cirereta a aquesta diada que sense dubte ja s’ha convertit  en una de les més emotives d’enguany.
 Al peu de la muntanya de Montserrat hem vist com la colla ha donat un altre pas endavant, on hem continuat recollint els fruits de la feina que anem fent a assaig. Ara cal no afluixar i agafar totes les forces possibles durant les vacances, perquè ens espera una apassionant segona part de la temporada en la que, qui sap fins a on podrem arribar el dia que tornem a aquesta mateixa muntanya, però per pujar bastant més amunt.
 Enhorabona a tots pels objectius assolits fins ara i a pensar en nous reptes de cara al setembre. Cal felicitar de manera ben especial a la Elsa pel seu gran primer pilar de 5   la Clàudia i la Jana pel seu gran debut.
 Molt bones vacances a tothom i desfruiteu-les com mai que l’espectacle continua…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: