Crònica Montserrat

MONTSERRAT, MILLOR ACTUACIÓ DE LA TEMPORADA

Els diumenges plujosos no tenen per què ser necesàriament per quedar-se a casa estirats al sofà, la predicció que es feia els dies anteriors i tal com es va aixecar el dia, podien convidar a més d’un casteller a optar per fer aquest plan, tot i que la consigna del nostre cap de colla a l’assaig de divendres va ser molt clara, encara que plogui, hem de pujar tots a Montserrat.

I així ho vam fer la majoria dels castellers d’Esparreguera, amb l’esperança que el temps ens respectés, i la veritat és que aquesta esperança es va traduir en premi, ja que la dinovena actuació de la temporada, ha estat la millor de totes les que hem fet enguany.

Ja abans d’agafar el cremallera, es confirmava la no presència de les dues colles vilafranquines que havien d’actuar durant aquesta diada, (Xicots i Castellers de Vilafranca). Així doncs, l’actuació seria un derbi en tota regla entre nosaltres i els Moixiganguers d’Igualada, amb la presència habitual dels Falcons de Piera i en aquesta ocasió també dels Falcons de Vallbona.

Sense pilars d’entrada, els Castellers d’Esparreguera seriem els encarregats de començar l’actuació amb la ja aposta segura del quatre de set.

Després d’haver de desmuntar el peu, posteriorment aconseguiem lligar-lo perfectament per començar a enlairar aquest castell just en el moment en que començava a ploure amb certa intensitat. Però, tot i així, no ens vam tirar enrera, desmostrant un gran valor per part de tothom, especialment per part de la nostra canalla.

Aquest valor i aquesta determinació ens va donar el primer premi de la diada, al descarregar de manera magistral aquest vuitè quatre de set de la temporada i amb una nova estrena inclosa, en aquest cas hem de felicitar a l’Albeta Navarro, descarregant el seu primer castell de set com a dos.

Però no acabarien aquí les emocions fortes del dia ja que, en segona ronda, arribaria el torn del tres de set, un castell que només haviem aconseguit carregar una vegada durant aquesta temporada, concretament per la nostra Festa Major.

I premi en majúscules al decarregar de manera èpica un castell que es va començar a obrir massa, tant a segons com a terços, just en el moment de la carregada. Però les enormes ganes de fer-lo ens van donar la força necessària per descarregar-lo enmig d’una explosió d’alegria i emocions per part de tots nosaltres. Cal destacar l’imponent silenci durant tota l’execució del castell per part de tota la pinya i tot el tronc, detall imprescindible per donar la confiança necessària a la nostra canalla.

També cal destacar i felicitar a tots els castellers de tronc que van viure ahir el seu primer tres de set, concretament la Mireia com acotxadora, a la Gala com enxaneta, la Martina com a dos i el Loiro com a terç. Mencionar també l’estrena del Víctor com a terç a la rengla en un tres de set.

Parlem ara de la tercera ronda, on no va ser possible intentar el cinc de sis degut a que alguns castellers van marxar enmig del ruixat que va caure just després de descarregar el quatre de set. Per tant l’alternativa va ser el quatre de sis amb l’agulla, descarregat sense cap mena d’ensurt.

Finalitzavem l’actuació amb dos bonics pilars de quatre descarregats, després de descartar el pilar de cinc degut a que començava a tornar a ploure.

Els Moixiganguers d’Igualada completaven la seva actuació amb el quatre de set, tres de set, cinc de set i pilar de cinc.

Podem fer un balanç molt positiu d’aquesta penúltima actuació de la temporada en la que hem sumat dos castells de set més, colocant-nos en un total de deu, registre que sense dubte augmentarem diumenge que ve per la nostra diada. Serà la manera de possar la cirereta a una temporada més que digna, tenint en compte les diverses baixes que s’han produit i la gran feina que s’està fent de cara a l’any que ve, amb incontables estrenes i rotacions.

Tenim un altre repte de cara a diumenge, superar els pilars de cinc assolits durant la temporada passada, si el carreguem ho igualarem i si el descarreguem ho haurem millorat.

Per acabar, donar les gràcies a tots els que heu fet l’esforç de pujar a Montserrat en un dia tan desapacible com va ser diumenge, sense tots i cada un de vosaltres, no haguéssim pogut assolir aquesta provisional millor actuació de la temporada, provisional perquè ara necessitem fer un últim esforç de cara a la nostra gran diada, penseu que estem en disposició de superar el que vam fer a Montserrat i tancar l’any fent un pas més endavant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: