Crònica 19º Diada

FINALITZA LA TEMPORADA 2012 EN EL NOSTRE MILLOR MOMENT

 
El diumenge passat dia 28 d’octubre, vam celebrar la nostra 19ª diada juntament amb els Nens del Vendrell i els Salats de Súria. Amb aquesta diada, hem completat l’actuació número 20 d’aquest any, servint, al mateix temps, per posar el punt i final a aquesta temporada 2012.
Després de les dues últimes actuacions on la pluja havia sigut protagonista, en aquesta jornada també la meteorologia volia complicar-nos les coses amb un dia força ventós, però, tot i així, la diada es va poder celebrar sense cap mena d’incidència.
Sense pilars d’entrada, ens encarregàvem d’obrir l’actuació amb el nostre quatre de set, castell que s’ha convertit en tota una garantia per nosaltres. Un cop més, i ja van nou vegades aquesta temporada, aconseguíem descarregar-lo sense nervis, sense precipitació i amb gran autoritat. Primer premi per la colla en aquesta jornada.
En segona ronda arribaria l’aposta forta de la diada amb el castell més complexa dels tres que teníem preparats. Parlem del tres de set que tant se’ns havia resistit durant tota la temporada i que només una setmana abans a Montserrat havíem aconseguit descarregar per primera vegada en aquest 2012.
 Primer vam realitzar un intent on l’acotxadora es va tirar enrere, tot i la gran fermesa i bona mida del castell, però aquestes coses passen, potser la caiguda de la torre de set que van intentar el Nens del Vendrell uns minuts abans, va poder afectar a la nostra canalla.
 Però amb la seguretat que té la colla de saber que tenim ben lligat aquest tres de set, va fer que el cap de colla no dubtés en tornar-ho a intentar, aquesta vegada amb un altre acotxadora, la Berta, tot i que mai havia fet cap castell de set a plaça. Valentia en la decisió i premi gros, al descarregar aquest segon tres de set de la temporada el qual,  sense dubte, recordarem tots durant moltes temporades.
 Podem dir sense embuts que estem parlant d’una descarregada èpica, per la manera d’executar-lo. Va ser llarguíssim, l’acotxadora en aquesta ocasió, tampoc es decidia a continuar pujant un cop va arribar a l’alçada de terços. Quan tot semblava indicar que el tiraríem avall, un Nyo molt atrevit va decidir deixar-se anar del seu braç esquerra per ajudar a pujar a l’acotxadora. Tot i l’enorme risc que això representa, el castell no es va deformar i la Berta va seguir pujant molt a poc a poc protagonitzant una carregada agònica i interminable.
 Evidentment, després d’aquesta situació, la descarregada es plantejava com un repte gairebé impossible. Les forces de tot el tronc i la pinya ja anaven al límit i per posar encara més emoció, el castell es començava a obrir de manera molt perillosa. Peró tot i així, el vam aconseguir descarregar de manera miraculosa, demostrant-nos que també sabem patir els castells, fet que ens permet agafar una confiança enorme de cara al futur.
 La tercera ronda, tornaria a ser el moment de plantar el ja habitual cinc de sis, després de descartar el set de sis per manca d’efectius a la pinya. Un cop més, destacar la gran confiança i seguretat amb la que estem descarregant aquest castell tot i haver hagut de desmuntar el primer peu. Ningú dubta que en aquest cinc de sis, li podrem col·locar un pis més la temporada vinent.
 Per finalitzar, el pilar de cinc havia de posar la cirereta a aquesta millor actuació de la temporada, però no va poder ser possible, l’anxaneta no ho va veure clar i veient que la pujada estava sent massa lenta per aquesta fràgil i delicada construcció, es va decidir tirar avall per evitar riscos innecessaris.19ª Diada (24)_29-10-2012
 Finalment, vam descarregar un preciós pilar de quatre on el Siscu s’estrenava de manera brillant, com a segon. Felicitats Siscu per aquest gran cap de setmana.
 El ja tradicional pilar de canalla, serviria per acomiadar-nos d’aquesta temporada 2012. Destacar el paper de la Marta Grau, fent de magnífica segon en aquest bonic pilar.
 Després de l’actuació, pica-pica a l’escorxador amb les colles convidades i gran dinar de celebració per tancar aquest gran cap de setmana de diada.
Cal destacar les vigílies del dia anterior (dissabte a la tarda) que, tot i tractar-se d’una tarda molt i molt desapacible per culpa del fort vent i el fred, es van poder descarregar deu pilars, on hem de mencionar les estrenes del Màxim, la Bibi, el Siscu i el retorn de la Sarai després de quatre anys sense fer-ne. També cal mencionar el retorn de l’Alejandra i la Isabel que, afortunadament, han tornat novament amb tots nosaltres.
 Hem de parlar també dels tocs de matines que es van realitzar diumenge al matí. Agrair per tant, un cop més, als grallers i tabalers de la colla pel seu gran esforç. A més, hem de destacar, que a l’actuació vam comptar, ni més ni menys, que amb sis grallers i un tabaler, tot un luxe! 
 Acabar amb un petit balanç d’aquesta temporada 2012, on hem aconseguit fer 12 castells de set (11 descarregats) dels 59 que hem fet aquesta temporada, a més dels dos pilars de cinc que també hem descarregat.
 Això representa que només el 20 % dels castells que fem són de set pisos, registre que necessitem superar àmpliament si volem aspirar a estar més a prop de ser una colla de set que no pas de sis. El repte és de tots, ja portem moltes temporades amb aquesta dinàmica que cal revertir. La gran esperança és que la bona feina feta durant aquest 2012, ens ha de donar els seus fruits de cara a l’any que ve, on si tots ens impliquem, aconseguirem assolir reptes molt més grans i atractius.
 Ara cal continuar treballant als assajos que no s’aturen, pensant ja en la propera actuació per Santa Eulàlia al mes de febrer, on esperem començar ben forts i amb molt bon peu amb els nostres castells de set pisos i el pilar de cinc.
 Gràcies a tots els castellers i castelleres que feu possible que aquesta gran colla continuï escrivint el seu futur, i fins l’any que ve.
 
Salut i castells

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: