Crònica Collbató


COLLBATÓ, PUNT D’INFLEXIÓ?

 

 
Ahir diumenge dia 16 de setembre, va tenir lloc a la plaça de l’Era de Collbató la 15a actuació de la temporada de la nostra colla, juntament amb la Colla Joves Xiquets de Valls amb motiu de la Festa Major de Collbató.
Escenari idoni i colla convidada de luxe per posar a prova la capacitat de reacció de la colla bordeus, després d’un inici de la segona meitat de temporada, on encara no havíem sigut capaços d’enlairar els nostres castells fins el setè pis.
Sense els clàssics pilars d’entrada, donàvem el tret de sortida d’aquesta actuació amb una de les apostes fortes de la jornada, el quatre de set.
Tot i ni tant sols haver-lo pogut carregar a l’assaig de divendres, després de tres intents, la tècnica donava el seu vot de confiança al tronc i a la nombrosa pinya present a Collbató per aquesta diada per tal de provar-lo.
I la colla va respondre amb fermesa, el resultat, un quatre de set descarregat (el quart de la temporada), en mig d’una forta ovació del nombrós públic assistent. Preciós, segur, molt paradet i executat amb moltíssima confiança en una gran comunió entre un tronc que es treia l’espineta de l’assaig i una pinya que demostra que quan hi ha efectius suficients, és tota una garantia d’éxit.
En segona ronda arribaria un altre dels moments especials de la jornada i de la temporada, el primer set de sis de la història de la colla.
Després d’una llarga estona lligant i col·locant totes les peces de la pinya, començàvem a aixecar amb una mica de nervis aquesta complexa estructura.
Tot i que no va parar de tremolar en cap moment, aconseguíem carregar-lo després de les dues aletes més llargues viscudes mai per la nostra colla.
Posteriorment acabaríem d’arrodonir la feina amb la descarregada i la celebració per part de tots els castellers de la colla.
Un cop més, el cinc de sis seria el castell triat per la tercera ronda. Fent pujar a segons i a terços i deixant els quarts a terra, semblava ser tota una declaració d’intencions de cara a un possible cinc de set bordeus, qui sap si a Montserrat.
I per mirar de posar la cirereta a aquesta bona actuació, optàvem pel pilar de cinc. I no vam defraudar a ningú amb aquest segon pilar de cinc descarregat de la temporada.
Fent referència a la Colla Joves Xiquets de Valls, comentar que van descarregar el tres i el quatre de vuit a més del set de set i el pilar de cinc.
Per tant podem valorar molt positivament aquesta actuació d’ahir a Collbató, en primer lloc per la gran resposta de la colla, donant un gran suport amb un gran nombre de camises, sense les quals, tal i com hem pogut veure tots en les últimes quatre actuacions, se’ns fa impossible assolir reptes importants.
En segon lloc cal destacar el fet d’haver tornat a recuperar el quatre de set, recordem que no l’havíem portat a plaça des de la nostra Festa Major.
Ressaltar, a més a més, el primer set de sis de la història de la colla i el segon pilar de cinc de la temporada.
És just completar aquesta crònica felicitant al Jordi Tejedor “Teje tiet”, per la seva gran estrena com a segon en un castell de set, a la Marina Segura per la seva gran estrena com a terç també en castells de set, i a tota la colla en general, destacant també als nostres grallers i tabalers per la seva gran feina i la seva gran aportació a la nostra colla, els castells sense ells no serien pas el que són. 
Li devem una enorme felicitació a l’Alba Navarro i l’Arnau Tejedor per les seves grans estrenes com a dos, així com a les germanes Mireia i Mariona, que es van estrenar com acotxador i anxaneta tots quatre a Matadepera.
Ara cal no afluixar, encarem la recta final de la temporada, pensem que només ens queden quatre actuacions i dotze assajos, per tant, cal tenir molt present que hem d’aprofitar al màxim el poc temps que ens queda si volem tancar aquesta temporada 2012 fent els castells que volem.
 
Fem entre tots un altre pas endavant a la propera actuació a Tarragona.
  1. Va ser un plaer ajudar-vos a fer pinya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s