Crònica Festa Major

GRAN FESTA MAJOR D’ESPARREGUERA

 

Ha arribat el punt i final dela Festa Majord’Esparreguera 2012, i podem dir amb tot l’orgull del món que no ha sigut una Festa Major qualsevol pels Castellers d’Esparreguera.

La primera entrega aquests tres dies inoblidables arribava el dissabte a la tarda amb la nostra actuació més important del calendari juntament amb la sortida a Montserrat.

El camí fins aquí no ha sigut gens fàcil, enrere queden uns mesos durs on hem anat sembrant i en aquesta actuació tant i tant especial per tots nosaltres, hem continuat recollint encara més fruits.

En primer lloc hem plantat un magnífic pilar caminat amb un tronc completament nou en aquest tipus de pilar. Amb aquesta construcció el primer objectiu d’ aquesta diada castellera quedava assolit.

A continuació arribaria el torn del nostre tercer quatre de set de la temporada amb debut inclòs d’un terç en castell de set. Un cop més hem tornat a demostrar que aquesta construcció la tenim molt bé treballada després de descarregar-lo novament amb gran seguretat i rapidesa.

En segona ronda arribaria la nostra gran aposta de la tarda, amb el desitjat tres de set i amb diversos debuts en aquesta exigent construcció. Tot i així aconseguíem carregar-lo amb més tranquil·litat que als assajos, llàstima que a la descarregada per ben poc no l’hem pogut acabar de materialitzar, però podem estar satisfets perquè això ha significat donar un altre pas endavant.

El cinc de sis tornava  a ser el castell triat per la tercera ronda, un castell que anem consolidant cada cop més i on hem viscut encara més debuts.

Tres pilars de quatre servirien per posar punt i final a aquesta bona actuació on no ha sigut possible provar el primer pilar de cinc de la temporada, queda pendent per la propera actuació a Monistrol de Montserrat.

El diumenge ha sigut el dia de la cercavila de Festa Major, on hem plantat ni més ni menys que 16 pilars, on ha participat tothom i on molts castellers han tingut l’oportunitat de fer el seu primer pilar davant del públic, fins i tot castellers que han arribat entre nosaltres aquesta mateixa temporada, fet impensable en aquesta colla durant moltes i moltes temporades. Tot això va en benefici de la colla confirmant-se que aquesta manera de fer les coses és la correcta i que tenim molt talent i molt futur per davant.

La nostra presència en aquesta Festa Major 2012 ha acabat el dilluns a la tarda amb una gran cercavila infantil, on la nostra canalla ha tornat a demostrar lo enormes i lo importantíssims que són per aquesta colla.

Ha fet molt goig veure el futur d’entitats tant significatives pel poble com són Castellers, Bastoners, Geganters i Diables.

Sense dubte han sigut unes festes molt especials per tots els debutants en alguna posició o altre com ara el Jose (Masquefa), Jordi Tejedor, Eva, Marta Grau, Marcos, Mireia, Gala, Elsa, Cira, Víctor, Arnau, Oriol, Arola, Núria, o Mariona tots ells de la mà del nostre cap de colla i equip de canalla.

Enguany estem formant un grup de gralles i tabals formidable, i hem de tenir en compte els debut de les nostres gralleres en els actes  de la Festa Major, com la Marta, la Julia i la Queralt. I a aquest grup hem d’afegir el Biel, el Francesc, el Miquel i la Núria, juntament amb els Tabalers el Quim, l’Arnau, la Sarai i el Pol.

Felicitats a tots castellers i castelleres pel gran paper i imatge que hem donat davant de tot el poble durant aquestes festes, mirar cap el futur, il·lusiona més que mai amb tots el moments viscuts durant aquests tres dies de Festa Major.

Disfrutem molt de les colònies de la canalla que tenim per davant i sobretot pensem en continuar treballant, dur als assajos per poder mantenir i  fins i tot millorar el nostre nivell tant a l’actuació a Monistrol del proper 28 de juliol, com a la segona meitat de la temporada.