Crònica Cornellà

14 ANYS DESPRÉS TORNEM A LA TROBADA DEL BAIX LLOBREGAT

 

Aquest dissabte 2 de juny, els Castellers d’Esparreguera hem completat la nostra setena actuació de la temporada, aquesta vegada a Cornellà amb motiu de la XVIII Trobada de colles castelleres del Baix Llobregat a la que hem retornat després de molts anys sense participar.
Les nostres espectatives eren més ambicioses per aquesta diada, peró un cop més la falta de camises ens ha tornat a condicionar, obligant-nos a optar pels castells de sis.
Per començar, la clàssica ronda de pilars on hem plantat un pilar de quatre força segur tot i la inédita combinació de castellers de tronc.
Degut a la nombrosa participació de colles (sis en total), només hem enlairat dos castells. El primer la torre de sis executada amb gran solvència, de manera ràpida i segura. Cal destacar, en aquest castell, el silenci des de l’inici fins el final tant al tronc com a la pinya, detall molt a tenir en compte de cara a donar més confiança a la nostra canalla.
En segona ronda el castell triat ha sigut el tres de sis. L’hem començat molt be però mica en mica s’ha anat deformant a terços, tot i així la canalla ha pujat amb molta decisió i l’hem pogut descarregar sense més problemes.
Per finalitzar la nostra participació en aquesta trobada, hem aixecat el pilar de quatre aixecat per sota.
Després de l’actuació, els Castellers de Cornellà han organitzat un sopar en la mateixa plaça convidant a totes les colles participants i amenitzat per un grup de rumba que ens ha fet ballar.
Abans d’arribar l’autocar, encara hem pogut deixar-nos sentir de valent amb la nostra participació en el karaoke, amb una cançó “l’Empordà” interpretada per molts de nosaltres.
Ara toca pensar en la propera actuació a Olesa de Montserrat amb els Castellers de Vilafranca, serà la penúltima ocasió que tindrem per posar-nos a prova abans de la nostra Festa Major. Queda molta feina per fer de cara a recuperar els tant desitjats castells de set, i aquesta feina només es pot tirar endavant amb el màxim de camises tant als assajos com a les actuacions, no hi falleu, la colla ens necessita a tots.