Festa Major 2012

Benvolguts,
 
 
El passat 7 de juliol tinguerem la nostra diada de Festa Major. Ens vam reunir amb els Castellers de Lleida i els Capgrossos de Mataró a la Pl. de l’Ajuntament com en anys anteriors.A quarts de 7 de la tarda vem surtir en cercavila cap a plaça pels carrers del poble.
 D’inici vam fer-hi un p4 caminat, ferm i segur. Només vellugava pels molts aplaudiments del públic entusiasmat.
A primera ronda vaig optar per un valor segur com és el nostre 4/7. Descarregat de manera impecable per un tronc amb canvis respecte als altres 4/7 fets fins al dia.
Estrenant un baix, un terç, un quart. El castell va pujar un xic lent però l’execució de la canalla va ser ràpida i eficaç. Tot i ser, potser, lleig de forma el castell estava quiet
de manera insultant durant tota la baixada del tronc. Ja teniem tres 4/7 descarregats!!
A segona ronda… Tocava examen per la Colla:  3/7. Aquest castell feia justament un any que no es portava a plaça. Es podria dir que hem patit una crisi de 3. Però els intensos assajos amb aquesta estructura altre cop amb renovació de tronc i les ganes de tots els castellers em van esperonar a tirar-lo per Festa Major.
Amb segons col.locats feiem anar cap dalt el tronc, maco de mides a tots els pisos i canalla decidida cap amunt. Tot i els nervis del moment puc dir que aquest tres és el millor que haviem fet fins al dia comptant els dels assajos. Així doncs, després d’un any vem poder carregar el 3/7 a casa nostra amb un públic entregat. Amb la sortida de la canalla el castell va patir de nervis i inexperiencia lògica (respecte l’últim 3/7 hi havien 6 canvis en el tronc) cosa que va fer que quan ja baixaven dosos es plegues i caigués.
És la primera caiguda de la Colla que he vist que se celebra com un èxit. Això demostra la conciencia castellera de tots vosaltres. A més ningú va prendre mal.
Llàstima perquè aquest castell es podia descarregar. Tranquils, un gran casteller un cop va dir: “els castells avanç de descarregar-se s’han de carregar” . I nosaltres ja ho hem fet.
A tercera ronda vem tornar a portar-hi el 5/6, castell que ja hem fet 3 vegades aquesta temporada. De nou més debuts de gent nova a la Colla. Aquest cop un segon i una quart. Aquest cinc cada vegada pinta millor i es va descarregar sense gaire esforç i amb molta solvencia. Canalla àgil i valenta les dues aletes coronaren una futura construcció de set pisos.
Acavàrem l’actuació amb un vano de 4 (3 p4) que també feia temps no es veia. Ja sé que tocava el p5 però com ja sabeu es va descartar instants avanç de fer-se per lesio del segon (jo mateix). Em va saber molt greu de no fer-lo pel tronc del pilar i per la Colla però jo no em perdonaria una llenya per culpa meva i en aquest cas hagués sigue Aixa. Sabem que el p5 hi és i mirarem de fer-lo quan avanç millor.
En definitiva, la millor actuació de la temporada per Festa Major i seguim pencant per repetir-la, millorar-la i sobretot consolidant-la. Se’ns presenta una segona part de temporada amb actuacions maques on hem de treure l’orgull i raça que portem tots dins.
 
Vinga Colla!!!
 
Felicitats
Carles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: